Veldwerker, ectotransport & logistiek bedrijfsmanager, operationeel informatiespecialist, en bedrijfsliaison voor het Ministerie van Defensie.

Alhoewel het gros van onze klanten natuurlijk liever überhaupt geen bovennatuurlijke overlast geniet, is de altijd klantvriendelijke Rick toch een graag geziene veldwerker door een groot gedeelte van ons klantenbestand. Alleen de lokale melkboer lijkt populairder te zijn. Als Chief Logistics Officer (tevens gecertificeerd Planon- en X-Post-gebruiker) is Rick hoofdverantwoordelijke voor de bedrijfslogistiek binnen Ghostbusters NL.

In die paar gevallen dat de nationale (en soms zelfs internationale) veiligheid in het geding is (wat gelukkig niet vaak is), zijn tijdelijke, projectmatige public-private partnerships met het Ministerie van Defensie soms noodzaak. Rick is gezien zijn praktische, financiële en logistieke ervaring met zwaarder defensiematerieel in dat opzicht een onontbeerlijke schakel in dergelijke projecten.

Momenteel onderzoekt Rick de mogelijkheid tot het adopteren en ombouwen van een NH90 als ‘Ectocopter’ om bepaalde bestrijdingsoperaties vanuit het luchtruim te faciliteren. Hierover is GBNL nog in onderhandeling met de ICAO en andere belanghebbenden m.b.t. algemene gebruiks-, luchtruim- en landingsrechten. Een analyse over een potentiële secundaire functie van het dak van ons hoofdkwartier als landingsplatform zit volgens Rick ook nog in de pijplijn…

Rick is tevens organisator van onze periodieke slijmslipcursussen, dit met het oog op een aantal snelwegincidenten op de A3 en de A14 waarbij sporen ectoplasmatisch residu in de ZOAB toplaag zijn aangetroffen.